Brood van Bakkerij MAMA

Bakkerij MAMA ligt in zwanenburg, een dorp tussen Haarlem en Amsterdam. Bij binnenkomst ruik je gelijk het ovenvers brood. In de zes combi-stoomovens worden diverse soorten desem als gist brood gebakt, welk meel uit vier verschillende Nederlandse molens komt. Allemaal van eigen bodem dus! Daarnaast werken ze alleen met biologisch steengemalen meel zonder toevoegingen of stabilisatoren.

Uiteraard kweken zij hun eigen zuurdesemcultuur waarvan de degen langdurig en koud worden gerezen. Dit heeft een groot effect op de smaak maar maakt het ook voedzamer en gezonder brood. Daarnaast wordt er tijdens het bakken gedurende het hele proces met veel water gewerkt. Bij de meeste bakkerijen wordt dit alleen in het begin toegevoegd. Het brood blijft daardoor langer vers en smeuïg, iets wat anders moeilijk te behalen is.

Keuken vers brood

Pure smaken en kwaliteit is waar ze waarde aan hechten bij Bakkerij MAMA. Daarom garanderen zij dat de productiewijze daarbij past: kleinschalig, ambachtelijk en waar mogelijk biologisch. Dat is ook de rede dat zij perfect bij onze keuken passen. Biologisch en duurzaam eten is waar wij bij Café-Restaurant de Pont onze focus op leggen.

Heb je geen zin om naar Zwanenburg te gaan om de heerlijke producten van Bakkerij MAMA te proeven? Veel van onze lunch- en dinergerechten worden met brood van bakkerij MAMA geserveerd. Kom langs bij ons, en proef de heerlijke ambacht!